Tue. May 21st, 2024
astrologija planete

Simbol Sunca se oduvijek prikazuje kao krug, cjelina, te na koncu duh božanski. Kada astrologija koristi krug to je uvijek označavanje simbola Sunca. U odnosu na ljude Sunce ili krug predstavljaju besmrtnost, nešto bez početka i svršetka, duh i životnost. Astrolozi različito tumače simbol Sunca te dolazi do raznim brkanja pravog značenja. Inače, krug i točka i astrologiji najstariji su simboli astrološkog tumačenja ili proricanja. Carl Jung je simbol Sunca tumačio kao jedinstvo našeg bitka, bića i onog nadnaravnog ili božanskog u nama. Među najstarijim religijama je upravo točak, krug ili Sunce, drugim nazivom Mandala koju srećemo u svim kulturama. Na sanskrtskom jeziku Mandala znači krug, magijski krug.
S obzirom na to da je krug simbol samog bića, nezaobilazan je u astrologiji pri proučavanju i tumačenju.
Sunce je zvijezda ili planet plemenitosti, vladanja, moći kod onih rođenih u ovom znaku. Predstavlja ono što mislimo da jesmo, naš identitet, naš ego u ovisnosti u kojoj je kući. On je planet kraljeva, genija i vladaoca. Daje radost i sreću, no oni koju su rođeni pod svjetlom sunca mogu biti i zavedeni postignutim i svim posljedicama što nosi ta, moć i bogatstvo. Tada postaju preambiciozni, teže sve višem i većem, a njihov najveći straj jeste strah od smrti i vatre, što se na tipično ljudski način kosi sa simbolom kruga-Sunca koji je vječnost, životnost i hrabrost.

astrologija planeti
Najjači je kada se nalazi u Lavu, to je njegov dom, tu je kod kuće. Lav kao horoskopski znak ima vrlo slična obilježja i karakteristike kao sunce.
Najslabiji je u Vodenjaku gdje je u izgonu i Vagi kada je u padu.
Dakle, kakvo značenje Sunce kada ima ovisno je u kojoj je kući, kojem znaku. Za svaku osobu je individualno i posebno značenje Sunca, ovisno od znaka pod kojim je osoba rođena, datuma rođenja, sata rođenja te položaja ostalih planeta u tim časovima.
Astrologija često svoje tumačenje preko planeta i horoskopskih znakova usko povežu s tarot proricanjem. Svaka oblast ezoterije povezana je s drugom.
No sunce se izdvaja kao najljepši I najmoćniji znak u pozitivnom smislu ako gledamo općenito. Život, vječnost, bitak, sve su to pojmovi koji ga predstavljaju. Mandala-vječito traganja, kružno traganje čovjeka za smislom.

By