Fri. Jul 12th, 2024
tarot otvaranje

Tarot otvaranje 5 karata često se koristi za pitanja koja zahtijevaju detaljnu analizu, ali i za jednostavne upite.
Pitanja za tarot uglavnom se odnose na budućnost. Bilo da je u pitanju ljubav, novac ili neki drugi aspekt života.
Često su to pitanja vezana za sretne brojeve kako bi se došlo do brzog dobitka, jer tarot može i na dnevnoj bazi, ne samo dugoročno, otkriti vaše sretne brojeve i promijeniti vam život na bolje s materijalne strane. Koristi se za analizu prošlosti da bi došlo do predlaganja i savjetovanja o sadašnjim ili budućim situacijama koje zanimaju onoga tko postavlja pitanje. U neskladu sa samim sobom stvaramo nesklad i oko sebe.

Ipak, pri tome se zaboravlja da je budućnost uvijek u dodiru s prošlošću, često su i usko vezane. Kaže se da onaj tko ne poznaje svoju prošlost, neće se moći nositi s budućnošću, ali i sadašnjošću. Prošlost je ono iz čega učimo da ne bi ponavljali stare greške, da ne bi uvijek zapinjali o isti kamen.
Primjer:
Djevojka postavlja pitanje: Zašto je nakon par mjeseci sretnog ljubavnog odnosa njezin dečko prestao da se javlja, ne odgovara na pozive i poruke. Ona nikako ne vidi uzrok tome ponašanju, jer, kako kaže, nisu imali nikakvih posebnih razmirica koje bi uzrokovale ovakvo ponašanje s muške strane. Dakle, njezino pitanje je ZAŠTO?

Otvoreneo je 5 karata: Veliki čarobnjak ili Mag,
Jedinica novčića i jedinica pehara, vitez pehara i trojka mačeva.
Trojka mačeva je u ovoj situaciji otkriva prošlost djevojke, točnije, da je djevojka već proživjela sličnu situaciju u ljubavnoj prošlosti, da je proživjela istu bol koju proživljava sada i to ne jednom već dva puta. Jedno srce, tri mača u njemu simbolizira nju i dvije osobe od kojih je, prema njezinom mišljenju bila izdana. No tarot otkriva da su te osobe također povrijeđene s njezine strane, ali ona to ne zna. Tako gleda i na sadašnju situaciju.
U ovoj najnovijoj situaciji u tumačenju obraćamo pažnju na jedinicu novčića i jedinicu pehara koji otkrivaju njezine prerane i nerealne zamišljaje o budućnosti s dečkom koji je ostavio, ali i s onima iz prošlosti i to se veže s vitezom pehara.
Dakle, u sve tri svoje veze ova djevojka je ponovila istu grešku, a to je pritisak, napadnost, fantazije o budućnosti koje su druge osobe nagnale da se razočaraju u nju na startu i da se povuku. Svoj dio krivnje za ovakvu situaciju djevojka je u potpunosti odbacila.
To je odgovor na pitanje “zašto” ma koliko da nešto takvo nije željela čuti od tarot tumača.

Smjernica iz tarota ide preko Maga koji može okrenuti situaciju u pogledu ljubavnih veza ako se djevojka sabere, uspori, ne vrši pritisak na osobu u pogledu budućnosti s kojom je tek ušla u vezu. Veliki čarobnjak ili Mag pokazuje da će ona to i učiniti, dakle, daje razrješenje situaciju.
Tako se ponovo vraćamo na prošlost preko koje je tarot došao do sadašnjosti i budućnosti vezane za osobu koja je postavila pitanje potpuno ignorirajući svoj udio u događanjima u njezine tri veze.
Sagledati svoje ponašanje u prošlosti i u sadašnjosti, a onda se okrenuti budućnosti je od ključnog značenja, ali se takav razvoj situacije rijetko događa, osobito kad se radi o ljubavnim odnosima.
Tu uvijek vidimo krivca u drugoj osobi ili se jednostavno nađemo zbunjeni zatečeni nekom situacijom koja je otišla u neželjenom smjeru.
Tarot otvaranje 5 karata u slučaju ove djevojke vrlo je jasno i precizno to pokazao.

By