Tue. May 21st, 2024
velika arkana

Tarot karta Smrt

Tumačenje

Tarot karta Smrt u odnosu s drugim kartama ima širok spektar značenja, a sama se, kada pogledate simbol, odnosi na završetke, negacije i poništavanje, a potom na životni preokret i nove početke, promjene. Gledano na zdravlje nije dobra, ali uglavnom znači da se jednostavno radi o nečemu što vas zaustavlja, drži u mjestu i koči da krećete naprijed. Ovo bi mogao biti nagli kraj ili konačna promjena nakon što nešto nestane. To nije nužno gubitak. Kraj nečega, nekog odnosa označava ujedno i početak drugog. Ova karta vas podsjeća da nešto završava ili da je već završilo i da vas čeka velika promjena. Kraj bilo čega stvara prostor za drugačiji početak. Karta Smrt donosi i tugu i radost. 

U odnosu s drugim kartama Smrt se poklapa s mnogim Velikim Arkanama. Vrlo rijetko donosi nešto loše kroz tarot tumačenje i smatra se dobrom kartom u tarotu.

Primjeri u odnosu s drugim kartama:

Carica: Kada je carica obrnuta u kombinaciji s kartom Smrt, dvije karte jedna drugu poništavaju.

Ljubavnici: Ako karta Smrt dođe nakon ljubavnika, brak ili romansa će prestati.

Toranj: Ako karta Smrt dolazi s Kulom, to ukazuje na krizu. Ako se toranj preokrene, ova kriza će se za dlaku izbjeći.

Mjesec: Ako karta Smrt dođe nakon Mjeseca, to sugerira da će kleveta uzrokovati neku vrstu gubitka.

Sunce: Ako karta Smrt dođe nakon Sunca, bit će trijumf kroz nešto što će završiti.

Velika Arkana

Dvadeset i dvije karte Velike Arkane obično upućuju na smjer kojim trebate ići, snažne su te daju i savjete od neprocjenjive koristi. Ove karte nose snažne poruke. Ako čitate niz karata, pazite na Glavne Arkane. Ako otvaranje sadrži više  velikih Arkana, usred ste nečega velikog ili izvan vaše kontrole. Možda ćete imati problema s izražavanjem svojih osjećaja ili ste možda blizu svoje točke tolerancije. Raspon bez ikakvih karata Velikih Arkana mogao bi značiti da lažima prekrivate ono što vas muči ili da ste u nekoj nepoželjnoj situaciji. U takvim stanjima se treba isključivo okrenuti kartama Velikih Arkana i dobiti točno tumačenje za izlaz iz situacije, objašnjenje kako je do toga uopće došlo, zašto i koliku odgovornost snosite vi osobno. Moć tarota je u Velikim Arkanama.

By