Tue. May 21st, 2024
venera

Domicil – Bik, vaga.
Egzaltacija – Riba.
Egzil – Ovan, Škorpion.
Pad – Djevica.
Astrološka kuća – 2. i 7.kuća

Venera je božica ljubavi i romantike, kako senzualne tjelesne ljubavi, tako i platonskog, neostvarenog ili nedostižnog ideala. To je ljepota koja spava u nama, ono nešto što shvaća da moral i obaveza nemaju nikakve veze s ljubavlju, strastima ili stvaranjem. Da je ljubav iznad svega, svih društvenih ograničenja i nametnutih zakonitosti. Venera je ona koja zapravo ruši moralna pravila u ljubavi.

Pokazatelji
Dok je najveća manifestacija Venere prikazana na emocionalnoj razini, ona je također prikaz našeg samopouzdanja, naše okrenutosti materijalnom. To je planet osjetila – prvenstveno dodir, okus i mirisi. Promatranje Venere u horoskopskom znaku i kući govorit će o stvarima koje nas nadahnjuju i potiču, kao i o onima koje osjećamo i povezujemo kroz ljubav i predanost.
Venera je naša sposobnost da volimo, osjećamo se i krećemo s lakoćom i opušteno kroz život, i naša sposobnost da privlačimo obilje, da vjerujemo u svoje osobnosti i osobnosti drugih ljudi. Ali je ona i naša pasivnost s jedne strane, dok s druge ukazuje na našu želju i strast da uživamo životnim radostima, zabavama ili jednostavno vrijeme provodimo ne radeći ništa. Često je simbol taktiziranja i diplomacije.

Ako želite pronaći planetu najusmjereniju na vaš brak, veze ili pronaći ljubav svog života, obratite pažnju na Veneru planet. Okrenite se umjetnosti i modi u svom najinspirativnijem obliku, odvojite vrijeme za hedonističke užitke svaki dan. Radite na svojoj fleksibilnosti, kako u fizičkom tako i munutarnjem području.Slobodni ste da tražite ljubav, zadovoljstva, ljepotu, ispunjavate si želje i izražavate se srcem, a ne samo razumom.
U godini smo Venere, godini ljubavi, pa stoga obratie pažnju na znakove koje vam šalje univerzum preko ovog planeta.

By