Fri. Jul 12th, 2024
uran

Uran stoji dom pronalazi u Vodenjaku, a svoje probleme u Lavu dok se najbolje osjeća u Škorpionu.

Mitologija: Uranus

Tarot: Tarot kata Luda

Simbol: Nebo

Osnovne karakteristike:

Iznenadne promjene

Zastranjivanja

Revolucije i pobune

Reformacije

Ekscentričnost

Romantika

Problemi u odnosima

Uran stoji dom pronalazi u Vodenjaku, a svoje probleme u Lavu dok se najbolje osjeća u Škorpionu. Uran je na prvome mjestu planeta buntovništva. Jean je od najudaljenijih planeta te se polako se kreće kroz zodijak. Njegov utjecaj kao i u Plutona i Neptuna osjeća se više generacijski nego pojedinačno i osobno. Uran donosi nov način gledanja na stvari i to na revolucionaran način. Vlada budućim velikim događajima na svjetskoj razini, kako dobrim, tako i lošim. Uran nije statičan, on je uvijek za promjene i to nagle i često šokantne i nepoželjne. To je planet ekscentričnosti i egoizma, samovolje i nasilnog nametanja svojih stavova i želja te provođenje istih Dok su građevni blokovi (znanost, struja) sigurni ovdje, ovaj planet bi više usredotočio svoj pogled na novi svjetski poredak. U tu svrhu, pobuna, revolucija, diktatori, autonomna država i slobodna volja spadaju pod pokroviteljstvo ovog planeta.Nitko nikada neće opisati Uran kao suptilan. Ovo je planet koji zagovara čudno i bizarno ponašanje. Boemsko, utopijsko društvo više je u skladu s Uranovim uvrnutim, kao i plemenitim zamislima i težnjama. Sloboda i kreativnost također su karakteristike Urana.

Kako je često nasilan, smatra se izazivačem prirodnih katastrofa, kao i razdora u vezama i obiteljima i općenito svim vrstama odnosa.

Inovativan, nepredvidljiv, snalažljiv, maštovit, Uran također upravlja kreativnošću i znanstvenim genijem. Ovaj planet ruši ustaljena pravila i norme i na neočekivan način uspostavlja nove poretke često izuzetno radikalne.Njegova najveća i najbolja osobina je buđenje svjesnosti na, naravno, radikalan i pobunjenički način.

By