Tue. May 21st, 2024
tarotkarte.tarot-planet.net

TAROT KARTE LUDA ZNAČENJE I TUMAČENJE

tarotkarte.tarot-planet.net

0 – Luda

Planetarno astrološko značenje: Zrak

Osnovno značenje:

Sloboda, sudbina, naivnost, neiskustvo

Dobro značenje: Oslobađanje od svih granica, nesputano izražavanje,otovren duh, prihvaćanje promjena.

Loše značenje: Povodljivost i naivnost. Gubljenje glave zbog ničega. Pretvaranje kad treba i ne treba. Nedostatak iskustva kao i suludo ponašanje, bespramno i bezobzirno.
Gledano kroz tumačenje tarota za ljubav ova karta ukazuje na krivo procjenjivanje partnera/partnerice, te osvrtanje na prošlost da bi se u sadašnjosti donosile sasvim pogrešne odluke, pogrešni zaključci na osnovu prošlih događanja. Usmjeravanje tarota je uvijek da se tri puta promisli o svakoj sumnji prije nego što se u nešto “uvjerimo” te da sve nije crno bijelo kako nam padanje ove karte u otvaranju na ljubavni tarot pokazuje. Karta ima i svoju dobru, već spomenutu stranu, a to je da se prihvate promjene kad do njih dođe u ljubavnom odnosu, da se odbace ograničena uvjerenja na račun nekog postupka ili djela koje nas je povrijedilo. Također, tarot karta Luda kada se gleda na ljubav može imati vrlo dobro značenju u ovisnosti s čime je povezana. Slijediti srce ne znači odbaciti razum i srljati u propast, ali naznačava spontanost i prepuštanje onome sada i ovdje. Tumačenje tarota preko ove karte usko je povezano, kao i uvijek, s drugim kartama, te je vrlo bitno na kojem položaju se Luda otvori i s kojim kartama.

Broj 0 koji je označava ukazuje na životne cikluse i shvaćanje promjena kao dobrih stvari kroz život, jer ništa nije stalno, sve je u procesu kretanja.

By