Tue. May 21st, 2024
tarot luda

TAROT KARTE

LUDA

Broj: 0

Planet: Uran

Element: Zrak

Arhanđel: Uriel

Na tarot kartu Luda se u starija vremena gledalo negativno što je u biti točno, a u današnje vrijeme je tumače pozitivno-što je pogrešno.

Pozitivno:

Iznenadne životne promjene, novi počeci, avanturizam, poduzetnost su njezina pozitivna svojstva. Međutim, karta Lude je najčešće ovisna o drugim kartama u otvaranju da bi se proniklo u njezino značenje.

 Ona ukazuje na vrijeme nepromišljenosti, riskiranja bez razmišljanja o ishodu, iluzije, pogrešna shvaćanja. Nemogućnost donošenja odluka, neodlučnost, naglost, a opet, s druge strane pasivnost upravo kada se treba poduzeti nešto na bilo kojem području života. S obzirom na to da karta kao osnovno značenje ima nove početke, ona je ujedno i opomena da se ne ponavljaju pogrške iz prošlosti.

U otvaranju karata na ljubav ukazuje na nove veze koje nemaju dug vijek trajanja, na avanture, kratkotrajne intimne odnose, nepostojanost i nestabilnost. Garantira zabavu, ali ništa više od toga. Ako ste već zaljubljeni a niste u vezi, ona predskazuje ulazak u vezu. Onima koji su u ljubavnom odnosu, luda ukazuje da jedno od partnera vezu ne doživljava ozbiljnom i ne računa na njezinu dugotrajnost.

Za posao karta Luda zna imati dobro značenje u ovisnosti od karata oko nje. Često označava promjene radnog mjesta ili posla općenito, prelaženje na sasvim novo poslovno područje.

By