Tue. May 21st, 2024
karta ljubavnici

Tarot karta ljubavnici, karta sreće kao i nesreće, osobito u pogledu ljubavi je “dvosmislena” karta.

Velika arkana: broj 6

Ljubav, jedinstvo, izbor i razdor

Pozitivno značenje:
Ljubavne veze kao i općenito ljubav prema drugima, romantični osjećaji te otvaranje srca bez skrivanja emocija
prema voljenim osobama.
Negativno značenje:
Loše odluke, odumiranje ljubavi, razdori u ljubavnim odnosima, ali i u drugim vrstama odnosa. Razilaženje u emocijama i mislima, dvoličnost.

Arhetip: Ljubavnik ili ljubavnica

Hebrejski slovo: Zain Mač

Numerologija: 6 kao aktivnost, složnost, povezanost

Planetarno i astrološko značenje i element: Blizanci

Mitološko značenje odnosi se na ljubavne odnose simbolično: Venera i Kupido, Afrodita i Eros.

Ljubavni savjet: Pazite na izbore u ljubavi, ne činite drugima u pogledu ljubavi što ne želite da se čini vama. Neka vas vodi sreće, ali ne isključujte razum.

Poslovni savjet: Ne spaljujte mostove za sobom. Obratite posebnu pozornost na mogućnosti pružanja onoga što drugi trebaju. Napravite izbore prema svojim željama, ali da ne nanose štetu drugima.

Duhovni savjet: Uživajte u novim iskustvima, otvorite se prema božanskoj, univerzalnoj ljubavi, istražujte nove duhovne putove i izaberite na kojem će te ostati.

Proricanje: Prijatelj do jučer mogao bi vam postati ljubavnik; ako je karta obrnuto postavljena, tu sreće nema. Otvaranje ljubavnih prilika i izazova koji mogu donijeti kako sreću tako i bol. Karta Ljubavnici u mnogome ovisi od karata s kojima je povezana i vrlo često ima loše značenje. No kako loše, tako zna i biti vrlo dobra, u ovisnosti od poveznice i pitanja te situacije u kojoj je osoba koja postavlja pitanje. Njezina ključna riječ je Izbor, biranje između dobrih i loših odluka i djela, kao sposobnost nošenja s onim neželjenim, samokontrola.

By