Tue. May 21st, 2024
lucidni snovi

Lucidni snovi prednosti i opasnosti upuštanja u pokušaje upravljanja snovima

Kad tijelo u usnulom stanju putuje izvan fizičkog tijela, to se iskustvo ponekad opisuje kao lucidno sanjanje.
Kad metafizičari to čine po vlastitoj volji, ta se pojava naziva astralna projekcija ili astralno putovanje: sposobnost svjesnog napuštanja fizičkog tijela i projiciranja suptilnog tijela izvan njegovih fizičkih granica.
U dodiru sa suptilnim područjima ima i ljepote i opasnosti. Ljepota je u tome što možete doživjeti spoznaje, otkrića i iskustva koja možete prenijeti u budno stanje.
Opasnost je u tome što se možete izložiti negativnim utjecajima. Postoje mnoga pozitivna kao i negativna bića koja prodiru u čovjekovu svjesnost dok sanja ili ga uznemiruju tijekom astralnoga putovanja.
Često se pojavljuju u obliku članova obitelji ili bliskih prijatelja. Na suptilnoj razini postoje i bića koja običavaju navesti usnulu osobu na seksualnu djelatnost.
Duhovi, neutjelovljena bića, predstavljaju jednu vrstu negativnog uznemirenja.
Duh je živo biće koje je preuranjeno napustilo prethodno tijelo zbog samoubojstva ili ubojstva te mu je onemogućen pristup fizičkom tijelu.
Budući da je želja za uživanjem osnovna odlika duše, suptilno tijelo traga za prilikom da nastani fizičko tijelo kako bi zadovoljilo svoje grube želje za osjetilnim uživanjem.
Kad ljudi djelatnostima kao što su drogiranje i opijanje dopuste da im aura vibrira na nižim frekvencijama, najvjerojatnije postaju kandidati za dodir s tim neutjelovljenim bićima.
Kako se duhovno otvarate, vaše suptilno tijelo ima određen sjaj koji privlači bića iz božanskih i iz negativnih područja. Postajete senzitivniji i svjesniji svega. Postajete intuitivniji i doživljavate više iskustava dok sanjate.
Ako trebate primiti neke poruke, uvijek ćete imati dojmove, čak i kad spavate, i djelovat ćete u skladu s njima, a da i niste svjesni toga.

No kako je već pripomenuto, ne upuštajte se u pokušaje luvcidnog sanjanja bez nekoga tko je osposobljen da vas pouči i vodi kroz taj proces.

Ne preporučuje se bez stručnog savjetnika.
Nadahnuto riječima Bhakti Tirtha Swamija

By